11 ago 2024, 16:05

Приказките ще преправя, докато си играя! 

  Poesía
146 5 16

Нямам си братче, нито сестричка.

В детската стая си играя самичка.

А дойде ли време за Сънчо, заспивам

 с приказка - две от любимата книга

с дебели корици и с цветни картинки,

с герои приказни и с куп животинки.

Навярно си мислите, че все са добри?

За жалост, сред тях има хищни и зли!

Ето, например, вълкът кръвожаден

къде ли не души, вечно е гладен!

Тръгвам по следите, ще спася от беда

трите прасенца и мама коза

с нейните седем козленца игриви -

(непослушковци малки и така доверчиви).

И Червената шапчица с горката ѝ баба...

Приказките ще преправя, докато си играя!

План си направих точен и ясен!

Нашият герой - зъба̀т и опасен

на трите прасенца приятел ща стане!

Чорбица от коприва ще приготвя в казана!

Тухли ще носи, заедно с тях ще строи

дом за приятели с общи мечти!

Дума ще даде на мама козица,

че другар ще е верен на нейните дечица.

С Червената шапчица ще бере цветя.

Ще носят на баба ѝ заедно храна.

Ще се храни с малини, с риба от реката…

Ех, че забавна стана играта!

Да бъдеш добър не се иска много!

Дори и в играта – пожелай… и готово!

А сега в леглата! Лека нощ, дечица!

Утре се залавям с хитрата лисица!

 

© Даниела Виткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??