22 окт. 2007 г., 13:54

Приказна земя... 

  Поэзия
696 0 22
 

Под стряхата тихо капчукът припява

на славеев хор, омагьосващо звучен.

И слънце лъчисто тревичките сгрява,

косици склонили към ручея тучен.

Там вятърът тихо развързва листата,

понася ги нежно към нов хоризонт.

Полюшва с обичаща ласка стеблата,

танцувайки в дивно-вълшебен синхрон.

Забързано пърхат с крила пеперуди,

отмарят на цвят маргаритено бял

и пак затанцуват със вятъра... луди,

игриви и волни... Мигът е замрял

във тази вселена, тъй причудлива,

със приказни багри и жива вода...

Жужи във тревата калинка игрива,

цари светлината по тази земя!

Не стихват във нея пътеки самотни,

във утрото няма тревожна мъгла...

А всичко е песен, милувки гальовни,

наситено синя с любов... тишина!!!



© Деси Инджева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??