20 апр. 2019 г., 08:56

Приказни неразбории 

  Поэзия » Любовная
893 4 0

За фея - прекалено съм наднормена.

За вещица - смехът ми здраво куца.
Червена шапка имам, но съм борбена -
вълка преди ловеца ще опуцам.
С пантофки разни хич не се погаждам.
Кристални, моля ви се! Що за безхаберие!?
Аз имам хиляди пътеки да преброждам - 
чифт чизми котарачешки са пó за мене.
Убивало ѝ грахчето на каката
през петдесет дюшека пухени, така ли!?
Цар Дроздобрад намерил им е цаката 
баш на такива лигли недоспали.
Вълшебни лампи, пръстени, килими - 
по две за лев продават ги разбойниците,
че Аладин изкупил всички акции
на ООД - то и орязал здраво надниците.
И духовете духнали без време,
Шехерезада също е в оставка.
Само халифът щърк все още дреме
и думата вълшебна все предъвква.
И за принцеса не ме бива - стана ясно,
ни за царкиня-лебед, ни за фея.
По на сърце ми е ловец от принца просто
и тайно винаги обичала съм змея.

 

01.04.2019
гр.Пловдив

© Валентина Драгнева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??