17 авг. 2022 г., 11:40

Приключения с обувки 

  Поэзия
375 1 11

Имам три обувки сладки

и различни за късмет,

чифтове били за кратко

и обувам ги поред.

 

Първата с кафяво тяло

и отпред е със бомбе,

втората е снежно бяла,

третата е май розе.

 

Щом кафявата обуя,

бъбря, бъбря, без да спра,

сигурно ще се прочуя,

млъквам щом се уморя.

 

С бялата съм друга зная,

сякаш в стаята летя

и принцеса съм накрая,

само че до вечерта.

 

А розето ми харесва

с дългия си тънък ток,

щом по токчето се плесвам,

правя смело скок след скок.

 

Май че много си измислям,

мама пак ще ми рече,

но сама съм, вече искам

да роди едно момче,

 

може даже и момиче,

и близнаци може пак,

братче или пък сестриче

дойдат ли, това е знак,

 

чудесата, че се случват,

те край мен са, и растат,

даже да ми вземат куче,

ще е чуден този свят.

 

А сега съм боса, тичам

по трева – зелен килим,

чудесата ги обичам

и живот неповторим.

© Милена Френкева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Вълшебните обувки »

14 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??