Прилив – Отлив
Животът е само миг между две вечности.
Платон
Морето най-после се отдръпна
след дългата прегръдка.
Пясъкът сънено изтръпна
за въздух – първа глътка.
Угасва нощна месечинка
с на чайките овациите.
Една нещастна песъчинка
зъзне плахо от вибрациите.
Стои незабележима.
Страх я е да не задреме.
Всеки бряг сега си има,
но пак вълната ще си я вземе.
Човек от нерви се раздира.
Макар отдавна да го знае -
Всеки Времето прибира.
Песъчинки сме в Безкрая.
© Иван Иванов Все права защищены
"Песъчинки сме в Безкрая."
Поздрав, Иван!