12.02.2014 г., 15:23 ч.

Прилив-Отлив 

  Поезия » Философска
494 0 1

 

 

                                                                                                        

                               Прилив – Отлив

 

        Животът е само миг между две вечности.               

                                       Платон

 

                 Морето най-после се отдръпна

                 след дългата прегръдка.

                 Пясъкът сънено изтръпна

                 за въздух – първа глътка.

 

                  Угасва нощна месечинка

                  с на чайките овациите.

                  Една нещастна песъчинка

                  зъзне плахо от вибрациите.

 

                  Стои незабележима.

                  Страх я е да не задреме.

                  Всеки бряг сега си има,

                  но пак вълната ще си я вземе.

 

                  Човек от нерви се раздира.

                  Макар отдавна да го знае -

                  Всеки Времето прибира.

                  Песъчинки сме в Безкрая.

     

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубава мисъл на Платон, която споделям.

    "Песъчинки сме в Безкрая."

    Поздрав, Иван!
Предложения
: ??:??