19 мая 2007 г., 21:37

ПРИМАДОНА 

  Поэзия
815 0 4


Отново постоянната масовка
насяда във театъра край мен.
С аплаузи посрещат постановка
на режисьор бездарен, заблуден.


А  всеки се старае да повярва,
че всъщност гледа „Хамлет” или „Лир”.
И неусетно в образите вкарва
неистински, измислен свой кумир.


Изключваща  съзнателно контакта
с лаиците, насядали в салона.
Оставена самичка през антракта,
превръщам се в трагична  примадона.


Успешно сливаща се със миманса,
в пиесата съм главната актриса.
Финал  горчив! А  краят на романса
самата Мелпомена пренаписа.


С  потиснато- умислена гримаса
в театъра случайно съм заспала.
Сред реквизит, декори и украса,
останали след постановка вяла.


И  будя се с последният акорд.
Аплаузи - пресилени, фалшиви.
Реалност груба стъпка моят лорд,
в  гротеска тя усмивките разкриви.


Останали сами на празна сцена,
без  слабият актьор, без обстановка.
В  театъра сме само с Мелпомена
с трагични роли в монопостановка.

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Изключваща съзнателно контакта
    с лаиците, насядали в салона.
    Оставена самичка през антракта,
    превръщам се в трагична примадона.

    Успешно сливаща се със миманса..."

    Защо ще се сливаш с миманса? Та ти си велика актриса. Остави ги тези лаици в салона, не им обръщай внимание.Просто играй...за себе си.

  • Прекрасно е,мила!
    Попздрави!
  • Страхотно е, Дари!
    Много добро!
    Браво!!!
  • Хареса ми много!
Предложения
: ??:??