Принцесата жаба
Случило се един ден
да излезе принцесата със своето куче,
кръстила го Пен,
то пък почнало да мърка.
Видяла нашата принцеса,
стройна и красива,
жабешки гърнета,
тъкмо за петима.
Надникнала в гърнето,
видяла жаба-жабoрана,
лъснало ù се било дупето
на тази малка жаба.
В този час жабата изхвръкнала,
на кралското рамо се пльокнала.
Жабата целунала нашата принцеса.
Принцесата мъдра се спуснала на земята
и заквакала жално,
защото била жаба.
Отишла тя при една магьосница жаба-кекерица.
Била някога жабешка кралица.
Дала ù отвара,
да изпие кралската жаба.
Превърнала се в човек
и живяла цял век.
Поетичен дебют на Габриела Д. Димитрова
10 години
внучка на Диана Загора
© Диана Кънева Все права защищены