Jan 7, 2010, 9:33 PM

Принцесата жаба 

  Poetry » Humour
1248 0 5

                                       Принцесата жаба

 

 

Случило се един ден

да излезе принцесата със своето куче,

кръстила го Пен,

то пък почнало да мърка.

Видяла нашата принцеса,

стройна и красива,

жабешки гърнета,

тъкмо за петима.
Надникнала в гърнето,

видяла жаба-жабoрана,

лъснало ù се било дупето

на тази малка жаба.

В този час жабата изхвръкнала,

на кралското рамо се пльокнала.
Жабата целунала нашата принцеса.

Принцесата мъдра се спуснала на земята

и заквакала жално,

защото била жаба.

Отишла тя при една магьосница жаба-кекерица.

Била някога жабешка кралица.

Дала ù отвара,

да изпие кралската жаба.

Превърнала се в човек

и живяла цял век.

 

 

                                                                     Поетичен дебют на Габриела Д. Димитрова

                                                                     10 години

                                                                     внучка на Диана Загора

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??