30 нояб. 2012 г., 22:40

Принцът в рицарски доспехи 

  Поэзия » Другая
451 0 0

Живеел някога в прекрасния си замък
Един принц толкова добър и прям
Бушувал във сърцето му голямо пламък
Но пламъкът горял си все тъй сам

 

Мечтаел той в покоите си нощ и ден
Да срещне нейде своята принцеса

Но от самотата си пленен
Все стоял забулен зад завеса

 

Един ден той разбрал какво да стори
И че нищо във живота не идва само

Разбрал че трябва смело да се бори
Да бъде принц и рицар във едно

 

Решил се принцът нещо ново да опита
Помислил и започнал да се пита 

 

"Принцесата ти няма да спечелиш
Само с мила дума тъй за теб присъща
Ако смелостта на рицар не намериш
Тъгата пак във стаята ти ще те връща"

 

"Рицарят безстрашно бори се със кръв и пот
И притежава сила и кураж да победи
Но не обмисли ли той като принца своя ход
Ще остави драконът да го надхитри"

 

И така решил живота си да преобърне
Принцът все обгърнат от тъга и неуспехи
Решил веднъж завинаги да се превърне
В Принца в рицарски доспехи

© Христо Воденичаров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??