1 сент. 2010 г., 13:53

Природен закон 

  Поэзия » Другая
514 0 4

Природен закон

 

Отчаяно крачиш

по пътя и плачеш,

че спъвал те някой и тъпчеш в застой?!

Съзнай го, човече,

дошло му е вече:

ЖИВОТЪТ Е САМО, ЕДИНСТВЕНО ТВОЙ!

 

Не щеш ли да падаш

и вечно да страдаш,

крака прескочи и напред продължи!

Та, вместо да плачеш, 

почни да прескачаш -

пътеката своя с успеха свържи!

 

Навреме ли вдигаш

краката си, стигаш

стена, пред която стремежът умира!

Но ти не унивай -

разбивай, разбивай -

че волята силна я нищо не спира!

 

А там, зад стената,

те чака отплата -

полета безкрайни, нашир и надлъж,

приканващи тебе

(предишният дребен)

да дойде, пораснал за тяхната ръж!

 

Но тази награда

не даром се пада,

защото зрънцата си ТИ закопал!

Недей да се маеш,

закона го знаеш:

ЩЕ ЖЪНЕШ ТАКОВА, КАКВОТО СИ СЯЛ!

 

И буря да мине,

ръжта да загине,

земя плодородна под нея остава!

Не се притеснявай -

засявай, засявай -

след бурята винаги слънце изгрява!

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Човек сам твори живота си и то само с една творческа мисъл.Това е Абсолютната Истина и когато го осъзнаеш и започнеш ежедневно,ежечасно,ежеминутно да следиш и направляваш мисленето си животът се подрежда "по ноти".Това е то-вселенския закон за привличането!Стихотворението е просто чудесно,вдъхновяващо и истинско!
    Поздрав и благодарност!
  • Браво!Супер!Нямам думи с които да изразя колко ми харесва и като стих, и като философия!
  • Харесах! Поздравления!
  • Браво.
Предложения
: ??:??