15 окт. 2021 г., 10:00

Пристан аз не съм 

  Поэзия
419 2 2

 

 

 

Не ме гледай, очите ти са празни,

не съзирам в тях искри,

аз съм в пламъци израснал,

така и ще си изгасна - жив ...

 

Защо си ми - имитация на любов,

която пристан търси празен

да акостира пропилян живот

и укроти самотен спазъм ...

 

Не съм пристан, аз съм космодрум,

стъпилите в мен залагат всичко,

което ще гори по огнения ми друм,

докато запалят ни свещички ...

 

Извини ме,

исках да го знаеш лично!

 

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??