4 июл. 2013 г., 09:25

Притча за рибката 

  Поэзия
457 0 1

Една рибка плувала в огромния син океан.

Палаво се щуркала ту насам, ту натам.

Не щеш ли, насреща ù - кит голям:

Стой, Рибке, ще те ям!

Тя не била никак страхлива.

Не била и срамежлива.

Палаво плеснала с опашка

и опръскала устата юнашка.

- Как тъй? Я, каква съм хубавица?!

Пък и още съм девица!

Китът явно се смутил.

Да я яде си бил решил!

Но толкоз смела и чаровна,

да я лапне било мисъл греховна!

Докато мисли и се двоуми,

рибката се изпари!:)

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Е, пред чара и красотата всички сме безсилни !!!
Предложения
: ??:??