25 янв. 2009 г., 23:35

Притихнал в нощта 

  Поэзия » Пейзажная
671 0 2

 

Притихнал след дъжда,

очакващ свойта звездна нощ,

окъпан в светлина,

в миг изгубваш очертания.

Мъгла се спуска над града

и призрачната тишина

омайва

и размива всяка граница.

Но не със страх,

а със спокойствие,

с очакване за преоткриване

настава мир и топлина

в надеждата за светло утро,

огряно от възраждаща се светлина.

А в тази мека нощ,

забулена от мъгла,

долавям усещане за грях,

вълшебство някакво,

магия...

Притихнал след дъжда,

но не в очакване на буря...

© Росица Малчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??