Притихнали вълни
Не знам накъде води пътеката на живота,
сред море от рози може би,
или сред черен океан с притихнали вълни.
Не знам дали ще чуя воя на самотата
или непримиримия съсък на огъня.
Не знам къде ще отида,
в рая може би,
или в костница, потънала в тъми.
Не знам дали ще хвана на Загубата ръката
или тази на неповторимата Надежда.
Знам само едно, уви –
животът е пътека сред кървави рози,
брулена от тъмни, притихнали вълни.
Кирил Г. И.
14.07.2015 г. – по залез
© Кирил Все права защищены