18 апр. 2007 г., 08:23

Привидно притихнали бури 

  Поэзия
546 0 2
 

Привидно притихнали бури

В ъгъла тъмно ръмжат

Кой глупак ги е разбудил

И заставил да се умножат


Въздух ли раждаш

Сънуваш ли

Как цялото слънце залязва

Когато нацупени устни

Разтварят крака

Живот ли е

Или нови куршуми пробли плътта


Омраза е

Защото от всички спомени, които ми даде

Останаха само лошите

Полегнали на ниски облаци

Дъжд носи

Защото знае, че да плувам не мога


Защо планините

(в розови)

Дантелени дрипи

Се свиват

Превиват се

Болка ли е

Или старост

Защо гордостта им не виждам


Кой глупак разбудил е

Късно заспало дете

Накарал го е да бушува


Вихър

След вихъра

Може ли пак да те целуна

Мое момиче

Измислено


17.04.2007

© Десислав Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??