Сега се сърдиш, смяташ ме за враг,
че виждам грешките ти и ги казвам.
Приятелството не е нисък праг –
то трудно се постига и запазва.
А тези, дето днес те заблуждават,
че всичко в твоя път си е наред,
навярно първи ще те изоставят,
щом те настигнат лоши ветрове.
© Елица Ангелова Все права защищены