Реалност беше, че се запознахме,
рисувахме дървета, сгради
с черно-белия молив в ръката.
С цветните боички рисувахме на листа бял,
бял тогава, листът "черен е" сега.
Реалност беше, че излизахме, споделяхме, дори смеехме се заедно тогава,
реалност беше - реалността някак, вярваш или не - просто избелява.
Какво се случи, че забрави всичко, което бяхме споделили,
какво се случи, че забрави колко го обичах -
момчето,
за което бършеше сълзите от лицето на приятелката твоя,
момчето, което очите виждат, сега е само твое.
Думите лъжат, не трябва да им вярваш,
но очите - от тях по-голяма истина - едва ли.
Приятелка страхотна, усмихната и свежа,
превърна се в предателката днешна.
Тежки са думите, изречени така,
по-тежко е обаче, когато пишеш онова,
което сърцето преживяло е.
Може би то също имало е някаква вина,
повярвало е, че се доверява на приятел,
не е усетило навреме приятеля-предател.
Няма лоши хора, Бог създал е всеки от доброто,
затова не мразим,
не ненавиждаме,
не се сърдим на живота.
Продължаваме с гордо вдигната глава,
когато бутнат ни - ставаме, изправяме се веднага.
Лошото е, че човек не забравя лесно онова,
което ранило е сърцето някак, ей така.
Обичай, пожелавам го сега, защото всеки заслужава,
приятелството продължава пак
с някой друг - с някой,
който лесно може да забрави...
© Ива Все права защищены