Приятелка на тъгата
Първа приятелка съм вече на тъгата,
С нея дишам, плача и живея.
Заседна като камък във краката,
Рече : Слушай мойта алинея!
И започна...
Първо правило основно –
Оттук усмивката ти е саката,
Смехът – хапчето отровно –
Забранена доза за тъгата.
Второ правило духовно –
Безмълвна става ти душата,
Любов да пазиш там – греховно,
Място направи за самотата.
Трето правило върховно –
Дотук беше с добротата.
Щом помагаш безусловно,
Плащаш с простотата.
Четвърто – никаква ти вяра,
(най-вече във мъжете!)
Честност – няма я у звяра,
Не съм ли права, вий кажете?!
Пето – задължителен е формуляра:
„За мен вечно се грижете!“,
Подпиши под „Титуляра“,
И да приключваме темата вече!
Е, честито! От днес си имаш мяра –
Не бива да се смееш ти, човече,
Че извършиш ли тука изневяра,
Не си приятел на тъгата вече!
10.11.2015г.
Дай боже по-малко приятели да има тази тъга, и ти да не си част от тях!....
© l.panterrra Все права защищены
Поздрави!