10.12.2015 г., 0:40 ч.

Приятелка на тъгата 

  Поезия » Друга
405 0 2

 

 

Приятелка на тъгата


 

Първа приятелка съм вече на тъгата,

С нея дишам, плача и живея.

Заседна като камък във краката,

Рече : Слушай мойта алинея!

 

И започна...

Първо правило основно –

Оттук усмивката ти е саката,

Смехът – хапчето отровно –

Забранена доза за тъгата.

Второ правило духовно –

Безмълвна става ти душата,

Любов да пазиш там – греховно,

Място направи за самотата.

Трето правило върховно –

Дотук беше с добротата.

Щом помагаш безусловно,

Плащаш с простотата.

 Четвърто – никаква ти вяра,

(най-вече във мъжете!)

Честност – няма я у звяра,

Не съм ли права, вий кажете?!

Пето – задължителен е формуляра:

„За мен вечно се грижете!“,

Подпиши под „Титуляра“,

И да приключваме темата вече!

 

Е, честито! От днес си имаш мяра –

Не бива да се смееш ти, човече,

Че извършиш ли тука изневяра,

Не си приятел на тъгата вече!


 

10.11.2015г.

 

 

Дай боже по-малко приятели да има тази тъга, и ти да не си част от тях!....

 

© l.panterrra Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много благодаря за оценките ви! Когато има муза винаги е някак...лесно.

    Поздрави!
  • Впечатлен и то силно, от идеята и темата, начина на поднасяне като монолог на тъгата / в нейния образ/ и дори вкарването на нормите / като алинеи/. Чудесно, поздравявам те, Зорница, наистина е много добро, това твое стихотворение! Продължавай все така да пишеш, все така!
Предложения
: ??:??