28 окт. 2009 г., 00:19

Приятелка в нощта 

  Поэзия » Любовная
662 0 2

Луната - прелестна, сияйна -

явява се пак до мен.

Ти, приятелко омайна,

ти си моят ден.

С теб споделям всичко,

сякаш нямам на света аз друг;

с теб е тъй различно -

сякаш не усещам студ.

Ти изслушваш ме дори,

когато нямам какво да споделя;

не изтриваш моите сълзи,

но поне споделяш моята тъга.

 

Луната - прелестна, сияйна -

огрява моите очи.

Ти, приятелко омайна,

ти пред мен блестиш.

Искам сега да ти кажа

колко много ме боли -

едно момче ме плени,

сякаш не е било никога преди.

Едно момче, без да знае,

ми даде надежда за мечти;

отне ми я без време

и затова сега боли.

 

Луната - прелестна, сияйна -

пак убийствено мълчи.

Сърцето ми така голямо,

изведнъж сякаш се смали -

обичаше някога безкрайно

и живееше само с мечти,

но любовта, нежна и прекрасна,

пагубно го уби.

© Александра Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Прелестно!Поздрави !
  • Понякога наистина луната е най- близката ни приятелка! Но отминава нощта и слънцето заблестява с все сила. То също може да е близък приятел. Довери му се!
Предложения
: ??:??