Приятелство
Един-единствен приятел ми е нужен -
тайните и мечтите си да споделям!
Да го веселя, когато изглежда тъжен,
хляба си с него по равно да разделям!
Приятелството се ражда от взаимна симпатия,
но трябва да бъде по-нататък изградено!
Понякога дори е нужна доза телепатия,
за да остане вечно съхранено!
“Добрите приятели” са готови да ти помогнат,
ако имаш несметно богатство, неограничена власт,
с лъжите си могат до сълзи да те трогнат -
всичко биха погълнали с огромната си лакомна паст.
“Добрите” винаги биха те “подкрепили”,
но ако верния път не можеш да откриеш,
те и мъничкото ти надежди с удоволствие биха сломили!
Най-добре изгарящата мъка дълбоко да криеш!
Аз си имам едничък приятел в безкрайния свят,
Той ме пази и закриля от злите хора.
Неговото въображение превръща живота ми в топъл цвят -
заедно се забавляваме без умора!
Дари
© Дарина Димитрова Все права защищены
но идеята е добра!
Поздрав!