17 янв. 2007 г., 21:50

Приятелство 

  Поэзия
1612 0 10
Приятел ми беше ти,
най-добрият на света.
Колко много те обичах,обичам и сега.
Като брат ми беше
и в радост и в беда, ръката ми държеше
с много топлота.

Но един ден ти реши
това приятелство да прекратиш.
Каза ми "избирай сега-
любим или никой от тук нататък пред света."
С твойте думи ме срази,
нали брат ми беше ти.

Не мога без теб,приятел си ми,
но влюби се в мен нали?
Накара ме да избера
между теб и любовта.
Или да бъда с теб
или без теб да продължа.

Защо влюби се и ти
в мен кажи,
моята магия и теб ли плени.
Избирам...труден избор.
Избирам...искам брат да ми бъдеш.
Нашето приятелство да продължи.

И толкоз трудно ти беше,
ходеше като болен и сляп.
А аз плачех много, ти не ме поглеждаще дори
ти не поглеждаше назад.
Но явно и ти като мен реши
това приятелство да съхраним...и продължим.

Боли те знам, плачи,
плачи приятелю, плачи.
Подлагам ти моето рамо,
сълзите лей на него ти.
Че виждам колко ти е трудно,
та ти пред всички се изпречи и пред себе си дори.

И ти неискаш да ме губиш.
Неразбрана остана твоята любов.
Бориш се със себе си,
искаш нашето приятелство
да бъде както е било преди.

И може би успяваш.
Сякаш с роднински поглед
ме гледаш всеки път,
явно много страдаш,
но сестричка в мен откри.

Нали приятелството
от любов се ражда,
нека бъде и при нас така.
Любов между братче и сестричка
нека бъде туй,
а не между момче и момиче.

Това приятелство е скъпо,
любов приятелска гори,
че ако не бяхме толкоз силни и единни
това приятелство нямаше да продължи. 

© Бени Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Страшно много ми харесва!Браво!Усмивки и 6 от мен!
  • Хм Любовта е разпиляла не малко приятелства...
    нелепо....а за вас Брао !
    Поздрав, сладка моя и гуш!
  • Почти ме разплака да знам какво е чувството зад тези думи и много е тежко и много е страшно - твоите стиховете са може би най-докосвашите и реално и съвременно представени които съм чел Браво !!!
  • ЗНАМ,ЧЕ ТЕ БОЛИ,НО ТОВА Е ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР!
  • Много искрено и хубаво стихотворение!
    Поздрав!
  • Благодаря Ви за коментарите
  • И на мен се е случвало,добре е че сте запазили приятелството си,понякога е много трудно!!!
  • Болката е жестока, изборът е труден! Радвам се, че продължавате!!!
  • "Нали приятелството
    от любов се ражда..."

    Дано не си го почувствала ти Бени това приятелство!Поздрав!
  • Много хубав и чувствен стих!Поздрави!
Предложения
: ??:??