21 мар. 2015 г., 08:26

Признание 

  Поэзия » Любовная
515 0 7

ПРИЗНАНИЕ

 

От теб научих що е любовта.

Последна капка, стичаща се бавно.

По чаша не, от устни на жена,

очакваща, да я отпия жадно.

 

Тя вино е и огън, и море.

Опиянява ме и бавно ме изгаря.

Дори на петдесет съм пак момче,

готово в капката да се удави.

 

А,  Тя е Ти  и  Ти си Тя,

жената дето вечно ме влудява.

Дари ме нежно с паднала сълза,

на рамото. Екстаз изпепеляващ.

 

От теб научих що е любовта.

Тя болката превърна в луда ярост

и в страх, че някой ден сама

ще си отидеш. Да. За жалост!

 

Но аз ще тръгна рано, преди теб.

Запазил спомен за едно момиче.

Останало в очите ми. Проклет

да съм, че само теб обичам.

 

 

Петко Илиев - Дивак

12.03.2015 г.

© Петко Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??