29 янв. 2021 г., 18:37

Проблясъци 

  Поэзия
211 0 0

 

Свят.

Борба и нежност.

Влюбени очи.

Недокосната безбрежност.

Младост, огнено стаена, в изгревни лъчи.

Страх, разбит на части –

пъзел разпилян.

Празнодумно глухи страсти

и душевно цял

ствол... от болка разлюлян.

Богове в тела от кал.

Сгърчена луната.

Непонятна жал.

Ревността – кантата.

И жесток завършек –

пуста суетня.

Безтегловност, жило, стършел,

празен кошер, дим и мърша…

Дива суета.

© Симеон Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??