28 февр. 2008 г., 20:53

Пробуждане 

  Поэзия » Белые стихи
1155 0 7

Всичко сякаш за пръв път

                               се случва.

Пробуждане, завръщане

                         на ята птичи.

Любопитство, лудория,

 която времето спира

               като снимка стара.

Дърветата - изправени -

                         мирно стоят,

метат небето с клони,

нежното дихание на вътъра

                             пропускат -

да засвири със свирка вълшебна.

Ей, пролет е!

Събудени гургулици

ненаситно се гледат,

краткотрайно прелитат

и пак в гнездото се сгушват.

Пролет е! Чуйте!

Зрънце въздъхва,

земята от нежен кълн

                              набъбва,

от слънчев лъч примамен.

Пролетни трепети. Копнеж.

Спомен за ласка. Надежда.

Рискове и решения, от които

                 кожата настръхва.

В душевна лекота се къпем.

Прости и ясни са мислите -

любов да насити въздуха -

от очите светлина да струи.

Пролет е!

НамерИ ме в този сезон

                             на мечтите!

 

© Дима Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??