Всичко сякаш за пръв път
се случва.
Пробуждане, завръщане
на ята птичи.
Любопитство, лудория,
която времето спира
като снимка стара.
Дърветата - изправени -
мирно стоят,
метат небето с клони,
нежното дихание на вътъра
пропускат -
да засвири със свирка вълшебна.
Ей, пролет е!
Събудени гургулици
ненаситно се гледат,
краткотрайно прелитат
и пак в гнездото се сгушват.
Пролет е! Чуйте!
Зрънце въздъхва,
земята от нежен кълн
набъбва,
от слънчев лъч примамен.
Пролетни трепети. Копнеж.
Спомен за ласка. Надежда.
Рискове и решения, от които
кожата настръхва.
В душевна лекота се къпем.
Прости и ясни са мислите -
любов да насити въздуха -
от очите светлина да струи.
Пролет е!
НамерИ ме в този сезон
на мечтите!
© Дима All rights reserved.