- Ти, знаеш ли го –
бронзовия мъж?
Отишъл си е.
Бог да го прости!
Накълцан го намерили
след дъжд…
Онази нощ…
Край гарата – в зори.
Главата му била
далеч от тялото,
ала със мимика
усмихната...
Очите изкривени,
чак до бялото –
следели пръста
на ръката му
във кукиш,
стисната.
- Да, знам го.
Вярно ли така?
Бог да прощава –
отървал се е от мъки!
Познавахме се
още от деца –
спортист
и гимнастик,
му идеше
отръки.
А после,
как се запиля?
Какво се случи –
та пропадна?
От дишане на лепила –
в душата му
и лудост се прокрадна.
Родителите му
умряха –
не преживяха
грозната картина…
Тъй си отидоха –
богати всъщност бяха,
но всичко разпиля се…
И замина.
Та, значи – свършил?
Бог да му прости,
на него греховете…
И на тия,
които са го…
В Ада да горят –
за тази гнусна,
простотия!
© Бостан Бостанджиев Все права защищены