Jul 21, 2006, 10:19 AM  

Профили - Бронзовия човек 

  Poetry
558 0 1

- Ти, знаеш ли го 

бронзовия мъж?


Отишъл си е.

Бог да го прости!


Накълцан го намерили

след дъжд…

Онази нощ…

Край гарата  в зори.


Главата му била

далеч от тялото,

ала със мимика

усмихната...


Очите изкривени,

чак до бялото

следели пръста

на ръката му

във кукиш,

стисната.

 

- Да, знам го.

Вярно ли така?

Бог да прощава –

отървал се е от мъки!


Познавахме се

още от деца –

спортист

и гимнастик,

му идеше

отръки.


А после,

как се запиля?


Какво се случи –

та пропадна?


От дишане на лепила

в душата му

и лудост се прокрадна.


Родителите му

умряха –

не преживяха

грозната картина…


Тъй си отидоха –

богати всъщност бяха,

но всичко разпиля се…

И замина.


Та, значи свършил?


Бог да му прости,

на него греховете…

И на тия,

които са го…


В Ада да горят

за тази гнусна,

простотия!

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??