Всяка стъпка навътре към теб
те разпада до атоми.
Всеки страх е лице,
всяка мисъл е глас,
щом се гмуркаш напред
към безплътния Аз
ще пропаднеш ли?
Разсъбличаш листо след листо,
докато не останеш без тяло.
Всеки цвят става лъч,
всяка нощ е луна
и огрява ти пътя,
за да зърнеш коя
е душата от огледалото.
© Ралица Все права защищены