Пролет
Виж колко е зелено навсякъде!
Дворът ухае на зелена трева,
нарцисите и лалетата цъфнали
и нашарили цяла леха.
Какво ли няма в твоите градинки?
Все хубави и красиви цветя!
От първите кокичета до късните невенки
и всичко посадено от твоята нежна ръка.
Обичам да гледам как се радваш
на аромата и на чудната им красота.
Тогава всичко друго забравяш
и се превръщаш в цвете сред пъстрата леха.
2000 година
© Асен Стефанов Все права защищены