23 мар. 2015 г., 23:15

Пролет 

  Поэзия » Другая
384 0 0

    ПРОЛЕТ

 

 

Ето, че пристигна вече тя!

Чакана, желана като любовта!

Веригите на Зимата разбила

със животворната си сила!

 

Пристигна плахо, тихо тя пристъпи,

макар и неохотно Зимата отстъпи!

И ето, слънцето в небето заблестя,

с усмивка топла тук е Пролетта!

 

Да, с дъха си тя опиянява,

младост и сила на всички дарява!

Тогава усетих ритъм аз нов,

разбрах, че тук отново си Любов!

 

Тъгата някъде дълбоко скрих,

щом в ранна пролет тебе открих!

Болка и щастие пак се сляха,

сърцата наши в едно затуптяха!

© Марин Маринов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??