10 июн. 2009 г., 15:08

Пролет 

  Поэзия » Другая
530 0 1

Не, тази пролет не е като другите -

ръцете ми изстинаха от чакане,

нозете ми отекоха по калдъръмите

на празнотата... и в очакване.

 

Кипарисът пред мойта порта залиня,

съблече сухите иглици по земята,

щастлива лястовица долетя,

но не преглътна самотата.

 

И кукувица разгавяла ме подсеща,

че тази пролет е различна,

че май отива си преди да го посрещна,

а някога така съм го обичала...

 

Не, тази пролет не е като другите,

донесе ми тъгата на октомври,

открадна цветовете в думите ми

и ме остави голословна.

© Еуфория Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хубав стих!
Предложения
: ??:??