Не, тази пролет не е като другите -
ръцете ми изстинаха от чакане,
нозете ми отекоха по калдъръмите
на празнотата... и в очакване.
Кипарисът пред мойта порта залиня,
съблече сухите иглици по земята,
щастлива лястовица долетя,
но не преглътна самотата.
И кукувица разгавяла ме подсеща,
че тази пролет е различна,
че май отива си преди да го посрещна,
а някога така съм го обичала...
Не, тази пролет не е като другите,
донесе ми тъгата на октомври,
открадна цветовете в думите ми
и ме остави голословна.
© Еуфория All rights reserved.