Красива Пролет, възпята като Радост,
при нас пристигнала вдъхновяваща Младост,
преизпълнена с мощна сътворителна сила,
в полета си всецяло света преобразила!
Вълшебнице скъпа, дарителко плодотворна,
толкова прелестна, засмяна и чудотворна,
нали ще успееш с глобалния ужас да се пребориш
и на човечеството път към хоризонта да отвориш.
Молим се за велико пролетно спасение,
което ще избухне с възторжено оживление,
че в теб е надеждата ни голяма, Пролет мила,
хайде погали ни така както природата си обновила!
Ти можеш невидимия враг да отстраниш,
с царуването си от нависналата опасност да ни освободиш,
да влееш свежест в уморените наши сърца
и грейнат радостно уплашените ни лица.
Прегърни ни в успокоителна милувка,
че та е като съживителна нежна целувка,
облей ни с твоята всеобхватна любов
и пожелай на целия свят един възход нов!
П.П. Нeренна Анна Ви изпраща бодър привет,
В семейството си наречена Бабет Анет!
08.04.2020 г.
© Анна Стратева Все права защищены