15.04.2020 г., 7:44 ч.  

Пролет - Съзидание 

  Поезия » Гражданска
530 0 0

Красива Пролет, възпята като Радост,

при нас пристигнала вдъхновяваща Младост,

преизпълнена с мощна сътворителна сила,

в полета си всецяло света преобразила!

 

Вълшебнице скъпа, дарителко плодотворна,

толкова прелестна, засмяна и чудотворна,

нали ще успееш с глобалния ужас да се пребориш

и на човечеството път към хоризонта да отвориш.

 

Молим се за велико пролетно спасение,

което ще избухне с възторжено оживление,

че в теб е надеждата ни голяма, Пролет мила,

хайде погали ни така както природата си обновила!

 

Ти можеш невидимия враг да отстраниш,

с царуването си от нависналата опасност да ни освободиш,

да влееш свежест в уморените наши сърца

и грейнат радостно уплашените ни лица.

 

Прегърни ни в успокоителна милувка,

че та е като съживителна нежна целувка,

облей ни с твоята всеобхватна любов

и пожелай на целия свят един възход нов!

 

П.П. Нeренна Анна Ви изпраща бодър привет,

В семейството си наречена Бабет Анет!

08.04.2020 г.

© Анна Стратева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??