2 сент. 2014 г., 14:25

Пролет 

  Поэзия » Любовная
471 0 1

В танца на тревите във полята,

с полъха на вятър страстен, южен,

с пеперуди пъстри във косата

пролетта танцува валса теменужен.

 

Втурва се в потоци бързоноги,

разтопили с ласка ледовете,

любовта ù в клони люлякови

със копнеж цъфти във цветоветe.

 

А във зарево на утро тихо, бяло

тя ще ни дари роса – надежда,

слънце над съмнения изгряло

с очите на дъгата ни поглежда.

 

Пролетта е нежна самодива,

стъпките ù будят семената

и от тях те черпят чудна сила,

та пробиват със глави земята.

 

Живка Юрукова

 

 

© Живка Юрукова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??