Пролетта ми ще е блага -
изсипани цветя и Великденски южняци,
веещи косите ми,
на любовта ми шепота.
Пролетта ми ще е дълга -
На любовта ми дланите, миглите ù пърхащи.
Топола преведена, с ръце,
протегнати като обятия.
Пролетта ми ще е сладост -
На любовта ми устните, косите ù, очите...
И ще ми говори за лятото ни,
Идващо и наше.
На любовта ми...
Пролетта ми ще е топла -
Небе, очакващо звездите си,
Да ги разпръсне, да ги гали,
На моята любов с ръцете.
Пролетта ми ще е светла –
Моето слънце, толкова чакано,
на любовта ми погледа, игривия.
Злато, бляскащо и галещо.
На моята любов, едната ми.
© Огнян Цветанов Все права защищены