Dec 21, 2013, 7:21 PM

Пролет 

  Poetry
455 0 7

Пролетта ми ще е блага -

изсипани цветя и Великденски южняци,

веещи косите ми,

на любовта ми шепота.

 

Пролетта ми ще е дълга -

На любовта ми дланите, миглите ù пърхащи.

Топола преведена, с ръце,

протегнати като обятия.

 

Пролетта ми ще е сладост -

На любовта ми устните, косите ù, очите...

И ще ми говори за лятото ни,

Идващо и наше.

 

На любовта ми...

 

Пролетта ми ще е топла -

Небе, очакващо звездите си,

Да ги разпръсне, да ги гали,

На моята любов с ръцете.

 

Пролетта ми ще е светла –

Моето слънце, толкова чакано,

на любовта ми погледа, игривия.

Злато, бляскащо и галещо.

 

На моята любов, едната ми. 

© Огнян Цветанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??