21 мар. 2021 г., 10:46

Пролет 

  Поэзия
406 2 1

 

Пролетта звъни, звъни, звъни
и ни мами : " Грабвайте багажа!"
Идват топли, безметежни дни.
Приказки за тях ще ви разкажа.

 

Нежен цвят вали - априлски сняг.
С аромат покрита е Земята.
Слънцето намига, пита как
да възпре препускащия вятър.

 

Всичко е начало. Луд растеж.
Всичко трепка в кротко резедаво.
Весел стрък надига се с копнеж.
И тревици с песен се изправят.

 

А полето диша с млада гръд .
Топла е пръстта, дими и чака.
Минзухари си пробиват път.
И танцува с храстите южнякът.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Всичко трепка в кротко резедаво
Предложения
: ??:??