Пролетта се втурна навън пощуряла
с палитра от всички нюанси на зеления цвят.
Приседна за миг до джанката побеляла
с пеещи птици, които отскоро гнездят.
С жълтото топна десетина глухарчета
в двора обрасъл – същински слънца!
Сякаш разсипани златни петачета
от шепите на играещи малки деца.
Подари аромат на лалетата до оградата.
Бели пеперуди - вишнев цвят разпиля.
С топъл дъжд изкъпа поляната
и всичко наоколо отново пак засия.
Нежно погали косите разпуснати
на приведена над реката стара върба.
Толкова красиво е! От Бога целунати
се събират влюбени небе и земя!
© Даниела Виткова Все права защищены