20 мар. 2024 г., 05:35

Пролетен кълн 

  Поэзия » Любовная
72 2 4

ПРОЛЕТЕН КЪЛН

 

Не посягай към моите сънища.

Те за мен са едничко убежище.

Любовта е най-вярната спътница,

ще те следва – дори в неизбежното.

 

Щом наяве не може да имаме

безпределните Божи селения,

да оставим сърцата безименни,

да забравим как другият стенал е.

 

Нека сянка остана – неведома,

сякаш вятър сред люляка шушнал е.

Тази нощ е навярно последната –

да сме заедно? – шанса пропуснахме.

 

Аз когато сънувам, съм ничия –

по-сама от авлига след полет.

В своя кратък летеж съм обичала –

то ще стигне за бъдната пролет.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??