23 мар. 2010 г., 09:58

Пролетна благодат 

  Поэзия » Пейзажная
838 0 11

Пролетта  открадна вълшебната пръчка
и докосна дърветата с плам.
Облякоха мигом те роклите пъстри.
Зашепна южнякът със свян.

Трепетно близо  красотата усетил,
зашушна  приятно  смутен.
Мигом измисли си стихове  - песен. 
Изпя ги в любовен рефрен.

Цъфнаха нежни цветчета изящни.
Разнесе се скъп аромат.
Слънцето сплете паяжинки страстни
в приказен свят. Благодат.


 

Усмихнато облаче мило намигна,

наръси земята с роса.

А после в простора красив се издигна

една многоцветна дъга.

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??