11 апр. 2013 г., 18:05  

Пролетна фантазия 

  Поэзия » Пейзажная
345 0 1

Изпраща слънцето лъчите

и ги заравя във пръстта.

От тях се топлят и очите,

без оглед и на възрастта.

 

Поникват пролетно тревите

от слънчевата топла жар.

Забиват се във нас стрелите

и палят летния пожар.

 

Изправят се дървета тъжни -

забиват връхчета в небе.

И кръговете им окръжни

растат и се множат по две.

 

Че всяка пролет е красива:

облича всичко в резеда.

А всяка капка е магия

и бляска в длан, като звезда.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??