Пролетна тоналност
Клавесинът на капчука
мъничко се е разстроил...
Ту намаля, ту усилва
гамата - почти минорно.
По земята - някой тропа,
сякаш ситни ръченица!
Туй е вятърът - затрогнат,
грабнал гега от дръвника.
И нахлупили калпаци -
къщите светулки мятат.
Вой на куче, грак на свраки
на студа зоват: -Побратим!
Сред симфонията зимна,
бият белите камбанки
на кокичетата: -Идва!
Сигурно, макар и бавно...
с котешки, игриви стъпки,
с лекичко наболи пъпки.
Лястовичи полет дърпа
слънчеви усмивки - скъпи!
Пролетта на прага слага
ново, звездно огледало!
Всяко утро - грее с младост.
Всяка вечер - с мъдрост зряла.
Щом притихне клавесина
от тревожните капчуци,
на тоналност - светла, цветна,
пролетта ще ни научи!
© Маргарита Петрова Все права защищены
Всяка вечер - с мъдрост зряла."
Философски истини облечени в красиви думи! Аплодисменти!