Пожелах те
и ти дойде,
дойде с полъха на пролетта
обгърната в лъчи невинна като момина сълза.
Около теб жужаха младите пчели,
а влюбените песни на пъстрите пойни птички
изпълваха със чуден шепот въздуха.
Усетих
как разцъфващите пъпки на дивите цветя ме обляха,
сутрешната роса галеше нежно нозете ми,
а прясната, млада, тъмнозелена трева
ме подканваше кротко да легна
и с блага усмивка да се унеса.
Изведнъж разбрах, че искам да си тук до мен,
а аз да се сгуша в твоята нежна снага.
Неусетно погледът ми зърна
силует обгърнат в пролетни лъчи и сияйна светлина.
Сега, когато сякаш те усещам,
питам се
сънувам ли,
въображение ли си или блестяща падаща звезда.
Мислено политам към образа ти в небето,
мечтаейки да се разхождам с теб сред небесните поля.
RDP
© Радослав Все права защищены