29.10.2021 г., 18:08 ч.

Пролетни лъчи 

  Поезия
352 0 1

Пролетни лъчи

 

Пожелах те

и ти дойде,

дойде с полъха на пролетта

обгърната в лъчи невинна като момина сълза.

Около теб жужаха младите пчели,

а влюбените песни на пъстрите пойни птички

изпълваха със чуден шепот въздуха.

Усетих

как разцъфващите пъпки на дивите цветя ме обляха,

сутрешната роса галеше нежно нозете ми,

а прясната, млада, тъмнозелена трева

ме подканваше кротко да легна

и с блага усмивка да се унеса.

Изведнъж разбрах, че искам да си тук до мен,

а аз да се сгуша в твоята нежна снага.

Неусетно погледът ми зърна

силует обгърнат в пролетни лъчи и сияйна светлина.

Сега, когато сякаш те усещам,

питам се

сънувам ли,

въображение ли си или блестяща падаща звезда.

Мислено политам към образа ти в небето,

мечтаейки да се разхождам с теб сред небесните поля.

 

RDP

© Радослав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??