2 мар. 2018 г., 00:34

Пролетно 

  Поэзия » Пейзажная
861 2 12

С пуканки накичиха  дърветата
зеленото петно на сивия квартал. 
Усмихват се загадъчно лалетата. 
Градът пробужда се. Не е умрял. 

От детски смях кънтят паветата 
и глъч вълшебен вятърът довя. 
Препускат две хлапета с колелета. 
Усмихва им се гордият баща. 

Ухае на любов и на възраждане. 
Въздухът разстила топлота. 
Разлистват се като платна пердетата. 
В стаята ми влиза Пролетта.

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Моя пролет »

11 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??