27 апр. 2023 г., 23:19

Пролетно 

  Поэзия
180 2 1

Отиде си проточената зима

със ледените, сиви часове,

с умората и с пустите алеи,

с липсващите птичи гласове.

Приижда пролетта отново зрима

с живот прелива, в песен се люлей.

 

Росата нежна с чистота облъхва,

нетърпеливи клонки се разлистват.

Ветрец рисува в меките треви,

пчеличките от цветове се слисват.

Жужи живота, сила нова вдъхва,

от тишината дълга няма и следи.

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??