13 мар. 2024 г., 11:36

Пролетно 

  Поэзия » Пейзажная
128 0 2


Шушулките на облаците пукат-
изсипва се на едри капки дъжд
надеждата ,че пролетта е тук
и няма да си тръгне изведнъж .

 

Гугутките по стълбовете гукат
постигнали небесен резонанс
нестройно им приглася и капчука
изпаднал сякаш в мелодичен транс .

 

Дори когато слънцето огрее
и дълъг гръм във ехото заглъхне
капчука още дълго ще си пее
дордето гърлото му не пресъхне

 

© Димитър Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??